Bitcoin Slips in de nieuwste Crypto Ranking van het Chinese door de overheid gesteunde centrum

China’s Center for Information and Industry Development heeft zijn ranglijst van 37 crypto-projecten herzien. Bitcoin is gedaald ten opzichte van de vorige rangschikking.

Terwijl de Chinese overheid zich richt op het lanceren van de digitale valuta van de centrale bank, blijft het Center for Information and Industry Development (CCID), onder het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie, crypto-projecten evalueren en rangschikken.

Het centrum bracht woensdag zijn 19e ranglijst-update uit. De rangschikking en evaluatiewerkzaamheden worden om de twee maanden uitgevoerd. In totaal werden 37 crypto-projecten geëvalueerd en gerangschikt, zowel in het algemeen als in drie afzonderlijke categorieën: basistechnologie, toepasbaarheid en creativiteit.

Er zijn enkele wijzigingen aangebracht in de topposities van de algemene rangschikking. Terwijl EOS de favoriet van het centrum blijft, daalde Tron van de tweede plaats naar de vierde plaats. Tron heeft de afgelopen drie updates – in juni, april en februari – de tweede plaats ingenomen. Het huidige klassement plaatst Ethereum op de tweede plaats, gevolgd door IOST, en vervolgens Tron. Bitcoin daalde twee plaatsen van de 12e positie naar de 14e, terwijl Bitcoin Lifestyle Cash steeg van de 34e positie naar de 30e.

Het centrum legde uit dat het evaluatiemodel ongewijzigd is gebleven ten opzichte van de vorige evaluatie. De basistechnologie-subindex is goed voor 65% van de totale score, de toepasbaarheid of innovatie-subindex 20%, en de creativiteit-subindex 15%.

De rangschikking van de crypto-projecten is opgesteld door het CCID (Qingdao) Blockchain Research Institute, een door het CCID opgerichte entiteit. Verschillende organisaties helpen bij het evaluatiewerk, waaronder de CCID-denktank en het China Software Evaluation Center. „Het resultaat van deze evaluatie zal de CCID-groep in staat stellen om betere technische adviesdiensten te verlenen aan overheidsinstanties, ondernemingen, onderzoeksinstituten en technologieontwikkelaars“, zo heeft het centrum eerder uitgelegd.

Wat betreft de digitale valuta van China, gesteund door de People’s Bank of China (PBOC), kondigde het Chinese ministerie van Handel vorige week aan dat de proefrun zal worden uitgebreid met „Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, Beijing-Tianjin-Hebei regio, en de Yangtze River Delta regio“. Bovendien zal de digitale yuan ook worden getest tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking en worden uitgebreid naar andere regio’s waar nodig. Ondertussen, cryptocurrency data analytics bedrijf Chainalysis gemeld dat ongeveer $ 50 miljard in cryptocurrency werd verplaatst uit China in de afgelopen 12 maanden als de Chinese economie leed aan handelsoorlogen en yuan devaluatie.